Terapie la îndemână pentru durerile de gât și umeri

504
Terapie la îndemână  pentru durerile de gât și umeri - axispozitiavicioasabirou-1384451786.jpg

Articole de la același autor

"Petrec foarte mult timp pe scaun, în fața unui birou și mă resimt: mă doare spatele, mă doare gâtul. Ce trebuie să fac pentru a scăpa de dureri?" - întrebare adresată de o cititoa-re a "Cuget Liber", Andreea Simion.

Este normal ca persoanele care lucrează la birou să resimtă dureri la nivelul cefei, umerilor sau a șalelor, a explicat Florentina Enescu, specialist fizio-kinetoterapeut în cadrul Centrului de Recuperare Medicală AXIS.

"Durerea de ceafă care coboară spre umeri și interscapular, durere pe care o acuză din ce în ce mai multe persoane și care nu se datorează, neapărat, unei afecțiuni importante. Acesta este sindromul radicular de gât și umeri. De cele mai multe ori, acest sindrom apare la persoanele care au o muncă statică, de birou, asociată cu un program îndelungat la computer. În această situație, toată centura scapulo-humerală este tensionată. Tensiunea aceasta se asociază cu durerea musculară și imposibilitatea pacienților de a se relaxa", a afirmat specialistul fizio-kinetoterapeut.

Aceste dureri apar din cauza poziției vicioase la birou, atrage atenția Florentina Enescu, și pot fi evitate prin câteva exerciții simple!

"Poziția vicioasă a coloanei toraco-cervicale cu așa-zisa cocoașă atitu-dinală și capul înainte creează o tensiune foarte mare și dezechilibru osteomuscular al coloanei vertebrale, ce poate să aibă răsunet în starea psihică a pacientului. Acesta poa-te deveni irascibil, cu dureri de cap.

Trebuie știut că gestul terapeutic cel mai important vizează relaxarea musculară; iar această relaxare se dobândește cu exercițiu fizic și masaj. În situațiile în care regiunea toraco-cervicală a coloanei vertebrale are suferințe arhitecturale, se impune însă un tratament mult mai complex de recuperare medicală", a mai precizat fizio-kinetoterapeutul Florentina Enescu.

Tratamentul aflat la îndemâna oricui este, însă, mișcarea; iar recomandarea specialistului este ca, la fiecare oră de lucru petrecută la birou, să se facă zece minute de exerciții fizice. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5559 secunde