"Astmul poate fi declanșat de frig sau de infecțiile virale"

154

Articole de la același autor

Astmul este o afecțiune relativ frecventă, creșterea numărului de cazuri fiind cauzată de expunerea la noxe respiratorii determinate de poluare, afirmă col.dr. Ioana-Ruxandra Ștefănescu, medic primar pneumologie la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central Carol Davila.

Potrivit acesteia, gradul de răspândire al astmului a crescut în mod semnificativ începând din 1970, iar conform statisticilor din 2011 erau afectate 235-300 milioane de oameni la nivel global, incluzând aproximativ 250.000 de decese.

''La noi frecvența este între 5 și 7%, cu un raport între bărbați și femei aproximativ egal la vârsta adultă, în timp ce la copii predomină la băieți. Unele persoane diagnosticate la vârsta copilăriei pot deveni asimptomatice la adolescență. La vârsta adultă însă pot reapare crizele astmatice. Dacă boala apare la vârsta adultă, rar se poate obține o remisiune totală'', spune medicul, potrivit agerpres.ro.

Dr. Ioana-Ruxandra Ștefănescu atrage atenția că printre modificările resimțite de bolnav sunt tusea cu expectorație dificilă, vâscoasă și aderentă, respirația șuierătoare (wheezing), senzația de "lipsă de aer" sau de "apăsare în piept".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0465 secunde