ATENŢIE! Dieta „de tip keto” poate fi asociată cu un risc mai mare de boli de inimă!

268
ATENŢIE! Dieta „de tip keto” poate fi asociată cu un risc mai mare de boli de inimă! - whatistheketogenicdiet600x450-1678092019.jpg

Articole de la același autor

Dieta keto este la modă de câțiva ani pentru menținerea siluetei. Dieta este un regim alimentar bogat în grăsimi și sărac în glucide. Consumul unei cantități mai mari de grăsimi și reducerea glucidelor forțează organismul să ardă grăsimi pentru a produce energia necesară, scrie stiri.tvr.ro


Un studiu recent, preluat de CNN, arată însă că o dietă cu conținut scăzut de carbohidrați și bogată în grăsimi poate fi legată de niveluri mai ridicate de colesterol „rău” și dublează riscul de evenimente cardiovasculare, cum ar fi blocarea arterelor, atacuri de cord și accident vascular cerebral, potrivit unei noi cercetări.

„Studiul nostru a constatat că o dietă săracă în carbohidrați și bogată în grăsimi a fost asociată cu niveluri crescute de colesterol LDL – sau colesterol „rău” – și un risc mai mare de boli de inimă”, a declarat autorul principal al studiului, dr. Iulia Iatan cu Healthy Heart Program Prevention Clinic, St. Paul's Hospital și University of British Columbia's Center for Heart Lung Innovation din Vancouver, Canada.

„Acest studiu sugerează că daunele depășesc beneficiile”, a spus Christopher Gardner, profesor de medicină la Centrul de Cercetare Prevenție Stanford, care a efectuat studii clinice privind dieta keto.


Cercetătorii au descoperit că persoanele care urmau dieta keto aveau niveluri mai mari de lipoproteine cu densitate joasă, cunoscute și sub denumirea de LDL, colesterol și apolipoproteină B.


Acele grupuri de alimente care trebuie eliminate pentru a obține cetoza sunt surse majore de fibre în dietă, precum și mulți nutrienți importanți, fitochimice și antioxidanți. Acest lucru este îngrijorător pentru mulți profesioniști din domeniul sănătății care consideră că dieta ketogenă este dăunătoare pentru sănătatea pe termen lung”, a spus Gardner.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8305 secunde