Atenţie la bolile cu transmitere sexuală! Vă puteţi infecta de mai multe ori

204
Atenţie la bolile cu transmitere sexuală! Vă puteţi infecta de mai multe ori - bolisexuale-1622639921.jpg

Articole de la același autor

Anual, sunt diagnosticate, în întreaga lume, milioane de cazuri noi de boli cu transmitere sexuală. În România, multe persoane sunt diagnosticate cu sifilis şi gonoree, spun specialiştii. Aceste boli sunt declanşate, în general, de contactele sexuale neprotejate, care presupun expunerea la un risc foarte mare, deoarece şi cea mai mică leziune bucală sau din regiunea genitală favorizează transmiterea bacteriilor.

Bolile cu transmitere sexuală (BTS) pot apărea chiar şi atunci când folosiţi prezervativul, care, trebuie să ştiţi, nu elimină pericolul infectării, ci doar îl diminuează. Potrivit dr. Aurora Popa, BTS nu conferă imunitate, adică vă puteţi îmbolnăvi de mai multe ori şi chiar puteţi contacta aceeaşi infecţie, dacă nu aveţi grijă de voi.

„Problema este că, de multe ori, o persoană infectată poate transmite boala fără să ştie, deoarece în cazul unor boli transmise pe cale sexuală, primele semne vizibile apar după perioade lungi. În plus, bolile venerice scad îngrijorător imunitatea organismului şi se pot transmite sau lua mai multe boli venerice deodată. Dacă aţi avut ghinionul de a vă infecta cu sifilis, de exemplu, în primă fază, apar în zona genitală răni deschise, ca nişte coşuri nedureroase, tari şi roşiatice. Ele dispar în două-şase săptămâni, dar, după o săptămână sau chiar şase luni, apar erupţii, febră, dureri de cap, în gât, pierderea apetitului, greaţă, vărsături. În astfel de cazuri, diagnosticul se pune prin examinarea secreţiilor din ulceraţie, iar boala în sine se tratează cu antibiotice”, a subliniat medicul.

O altă boală sexuală este gonoreea, care este o infecţie bacteriană extrem de contagioasă, care poate fi transmisă prin sex vaginal, anal sau oral. Din nefericire, netratată, poate duce la infertilitate. La femei, primele simptome includ scurgeri vaginale sau rectale verzi sau galben-verzui şi o senzaţie de arsură şi mâncărimi la urinare, iar la bărbaţi, scurgeri de puroi din penis şi arsuri la urinare.

Chlamydia, în schimb, este o bacterie care se ia prin contact sexual şi provoacă infecţii genitale. De regulă, începe să dea semne când se agravează, iar netratată, poate provoca infertilitate. În cazul femeilor, se poate observa o secreţie abundentă din vagin şi durere la urinare, iar la bărbaţi, arsuri la urinare, secreţie albă şi tulbure din penis. Singura metodă de depistare este efectuarea unui test la ginecolog.

La rândul său, candidoza este cauzată de o ciupercă ce se multiplică, atunci când scade imunitatea. Femeile se confruntă cu iritaţii, mâncărimi, secreţie albă vâscoasă, înroşirea vulvei, durere în timpul contactului sexual şi la urinare, iar la bărbaţi, simptomele includ, de asemenea, iritaţii, mâncărimi, scurgeri din uretră şi dureri la urinare. Este depistată printr-un test de secreţii.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.406 secunde