Dieta macrobiotică oferă numeroase beneficii pentru sănătate

76
Dieta macrobiotică oferă numeroase beneficii pentru sănătate - dieta2-1622639829.jpg
Ați auzit, vreodată, de dieta macrobiotică? Medicii spun că aceasta oferă numeroase beneficii pentru sănătate. Fiind bazată pe consumul alimentelor sărace în grăsimi saturate, dar bogate în fibre, ea contribuie și la diminuarea riscurilor de boli de inimă, hipercolesteromie (nivel ridicat al colesterolului), infarct miocardic și accident vascular cerebral.

Deoarece este o dietă săracă în grăsimi și bogată în fibre, este adesea recomandată și celor care suferă de cancer și boli cronice. Cantitatea mare de fito-estrogeni din produsele pe bază de soia poate să lupte împotriva cancerelor legate de nivelul estrogenului, cum este cel de sân, precizează doctorulzilei.ro.

Prima regulă și cea mai importantă: mâncați cât mai multe cereale integrale, ele alcătuind 50%-60% din fiecare masă. În această categorie intră orezul brun, secara, porumbul, ovăzul, meiul și alte tipuri de cereale. De asemenea, puteți include în meniu, ocazional, dar fără să exagerați, și produse din făină albă, cum ar fi pâinea, fideaua, tăițeii sau spaghetele.

Consumați zilnic unul sau două boluri cu supă. Recomandate ar fi cele preparate din soia fermentată, dar este foarte bună și cea de legume. În meniul zilnic, vegetalele întrunesc un procentaj de 25%-30%. Ca urmare, indicat ar fi să consumați măcar o treime legume crude. Celelalte le puteți prepara la aburi, fierte, la grătar sau la cuptor. Recomandate pentru consumul zilnic sunt varza, broccoli, conopida, ceapa, dovlecelul, napul, morcovul, ridichea, iar ciupercile, castraveții și țelina, de câteva ori pe săptămână. De reținut un lucru! Nu mâncați ouă, lactate și carne. Aveți, în schimb voie să consumați pește sau fructe de mare de câteva ori pe săptămână.Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3873 secunde