Concurs Atenție la hipertensiunea arterială!

143

Articole de la același autor

Ieri, a fost celebrată, în întreaga lume, Ziua mondială de luptă împotriva Hipertensiunii Arteriale, sub sloganul "Verifică-ți tensiunea arterială. Menține-o la valori normale!". Cu această ocazie, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) Constanța atrag atenția cât de important este să fie cunoscuți factorii de risc pentru apariția hipertensiunii arteriale.

De aceea, în perioada 17 - 30 mai, sunt organizate concursuri pe teme de sănătate în școli și sunt împărțite pliante în cabinetele medicilor de familie pentru informarea populației cu privire la această boală.


Creșterea presiunii sângelui în sistemul arterial este denumită, în termeni medicali, hipertensiune arterială și este de două tipuri: sistolică (atunci când crește presiunea asupra inimii în pomparea sângelui către celelalte organe) și distolică (atunci când inima se umple cu sângele venit din organism). Factorii care determină dezvoltarea afecțiunii sunt: ereditatea, înaintarea în vârstă, starea emotivă, tulburările suprarenale, aportul excesiv de sare în alimentație etc.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.0829 secunde