Atenţie, părinţi! De ce nu dorm copiii singuri

337
Atenţie, părinţi! De ce nu dorm copiii singuri - decenudormcopiii-1657893225.jpg

Articole recomandate

O mare parte dintre părinţi se confruntă cu faptul că cei mici nu vor să doarmă separat şi, seară de seară, se cuibăresc în patul părinţilor. Oricât de mult ar insista şi orice metode ar adopta părinţii, puţine sunt acele situaţii în care reuşesc să îi convingă pe copii să doarmă în camera lor.
 

Potrivit psihologului Veronica Ardelianu, părinţii nu trebuie să aştepte ca rezolvarea să vină în întregime de la copil, ci ei trebuie să depună efort pentru a-l determina pe cel mic să doarmă singur.
 

„Acest lucru depinde, în primul rând, de cum a dezvoltat fiecare familie rutina de somn. Este situaţia în care, dacă merg la şcoală sau la grădiniţă, sunt speriaţi că, dacă nu dorm repede vine «bau-bau», de exemplu, şi se întâmplă o mare grozăvie etc. Astfel, ei percep că sunt în pericol şi se creează o stare de frică, care duce la sentimente de nesiguranţă şi de aceea copilul are nevoie de mamă, să doarmă cu el”, explică psihologul.
 

Pentru a convinge copilul să doarmă singur, prima dată, părintele trebuie să descopere de ce acestuia îi este frică. Dacă i se spune că nu trebuie să îi fie frică, deoarece părintele este în casă, emoţia acestuia este invalidată, pe când el are nevoie să îi fie recunoscută, să fie înţeles că îi este teamă, că mama ştie despre ce este vorba, că este alături de el. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4487 secunde