Ați încercat vreodată hipnoterapia? Iată la ce vă poate ajuta!

232
Ați încercat vreodată hipnoterapia? Iată la ce vă poate ajuta! - 286wwwmindbasedhealingcom-1522752213.jpg

Articole de la același autor

Președintele Asociației Europene pentru Hipnoterapie Medicală și Terapia Subconștientului (AEHM), dr. Elena Gabor, susține că o serie de cazuri considerate inexplicabile și dificile din punct de vedere medical pot fi rezolvate prin hipnoterapie, întrucât acest gen de terapie se adresează direct subconștientului.


"Prin intermediul hipnoterapiei medicale se rezolvă foarte multe probleme, mult mai repede decât prin alte metode. Studiile efectuate au indicat faptul că prin Psihanaliză există o proporție de 38% de recuperări după 600 de ședințe, prin Terapia comportamentală - 72% recuperări după 22 de ședințe, iar prin Hipnoterapie avem 93% recuperări după numai șase ședințe. Rezultatele sunt foarte interesante, fiindcă terapia se adresează direct problemelor subconștientului, fiindcă odată ce rezolvăm problemele de aici, simptomele dispar (...). În terapia pe care o folosim noi se implică lumina, această lumină protejează câmpul energetic, protejează sufletul și odată ce aduci acest câmp electromagnetic de vibrație foarte înaltă în corp și te înconjori cu el, atunci nimic nu mai poate să te afecteze. Vibrațiile joase nu se mai pot apropia. Deci, nu există efecte secundare", a declarat dr. Elena Gabor.


Potrivit președintei AEHM, primul rezultat care se vede după prima ședință este îmbunătățirea calității somnului, insomnia dispare rapid doar prin ascultarea înregistrărilor audio pe care le fac hipnoterapeuții în timpul terapiei.


"Somnul este esențial pentru supraviețuire și pentru funcționarea noastră la potențial maxim. Cazuri considerate inexplicabile și dificile la nivel medical pot fi rezolvate prin hipnoterapie (...). Sunt pacienți cu probleme foarte dificile - cancere în stadii terminale, boli cronice serioase sau un complex de boli; atunci au nevoie de multe ședințe și de determinarea de a folosi zilnic înregistrările făcute la ședințele de terapie, pentru a se curăța energetic, pentru a se încărca cu lumină, pentru a învăța să funcționeze într-o stare de echilibru, pentru a învăța să funcționeze într-un program de gândire aliniat cu vindecarea, fiindcă organismul lucrează întotdeauna către vindecare", a arătat dr. Elena Gabor.


Medicul a precizat că, întrucât în România a semnalat o deschidere tot mai mare către acest gen de terapie, a inițiat o serie de cursuri de certificare, iar în cele două promoții au absolvit deja în jur de 30 de hipnoterapeuți.


"Avem deja a doua promoție din România. Predau cursuri de certificare pentru dezvoltare personală, hipnoterapie medicală și dezvoltare spirituală - însemnând regresii în vieți anterioare și analiza regresiei, terapia de regresie în viața dintre vieți și conectarea cu Sursa. Avem aproape 30 de persoane pregătite în România în cei doi ani de când am început această predare. Cursurile se țin doar la Târgu Mureș, în primul an am ținut și la București. Genul de hipnoterapie pe care îl predau este diferit față de ceea ce se predă în școlile clasice de hipnoterapie, este hipnoterapia pentru conectarea cu nivelurile superioare de conștiință, pentru a obține stare de unitate în conștiință cu supraconștientul. Acest nivel de conștientizare, acest nivel al minții și al conștiinței noastre nu e prezent nici în psihoterapie, nici în psihiatrie, este nivelul superior de gândire, gândirea eului superior, iar această hipnoterapie se adresează alinierii gândirii conștiente și gândirii subconștiente cu gândirea supraconștientă, cu acea gândire pură, gândirea pe care o are și mintea universală", a arătat hipnoterapeutul.


Potrivit Elenei Gabor, pentru a ajunge în acea stare de unitate cu supraconștientul, se folosește imageria cu lumină alb-aurie, "plăcută și caldă, care la nivel subconștient are niște efecte extraordinare".


"La nivel subconștient, pe ce te concentrezi, în acea vibrație intri, adică te conectezi cu acea vibrație. Lumina nu este decât lumina eului superior, acel câmp purificat de conștiință pe care fizica cuantică îl descrie, acea Divinate pe care religia o descrie. Scopul acestei hipnoterapii este să te aliniezi cu acel nivel superior de conștientizare, astfel încât să îndepărtezi de la nivel subconștient și de la nivel conștient toate convingerile bazate pe frică, îndreptate către negativitate, limitante, incorecte, toate acele convingeri care acționează ca virusul în computer la nivelul conștient și subconștient. Prin optimizarea lor, prin a oferi sugestii pozitive, fie prin identificarea surselor cu care ne confruntăm, atât prin regresia de vârstă în această viață, fie prin regresii în vieți anterioare - această tehnică se folosește de la începutul anilor 1900. Prin aceasta se identifică sursele de la nivel subconștient ale problemelor noastre, acele convingeri descurajatoare din care am funcționat în alte existențe, care ne influențează și astăzi fără să realizăm, cu alte cuvinte funcționăm din aceleași programe fără să ne dăm seama, fiindcă există o unitate a conștiințe", a susținut dr. Gabor.


Potrivit acesteia, cei care acuză anumite dureri și nu există o cauză clară medicală pot încerca hipnoterapia, întrucât sursa durerilor pot fi probleme ale subconștientului, "rezultatul plecării dintr-o anumită viață cu sentimente negative, nerezolvate".
Un exemplu ar fi o pacientă care acuza de peste cinci ani dureri de spate care apăreau noaptea, iar medicii nu au reușit să identifice nicio problemă fizică, motiv pentru care un medic de familie a recomandat ședințe de hipnoterapie.


"De la prima ședință am ghidat-o la sursele acestor dureri. A descris (în regresie în vieți anterioare, n.r.) o viață de tânără care căra apă cu două găleți, pe un băț purtat pe umeri. Apropiindu-se de casă, a văzut casa în flăcări, bunica ei era în casă și nu avea cine să o salveze. A început să plângă, durerea era foarte mare. După ce a realizat că bunica a murit, am ghidat-o la alt eveniment. A descris un lagăr de concentrare, cu multă durere, multă foamete, nu avea pe nimeni apropiat, era singură și slăbită. Apoi a văzut un șir de oameni, ea a căzut iar restul au trecut peste ea. A văzut cum părăsește corpul (...). După aplicarea tehnicilor de imagerie, durerile au dispărut", a exemplificat hipnoterapeutul.


Dr. Gabor a arătat că românii sunt foarte deschiși la aceste terapii, "fiindcă reacționează la ceea ce merge" și a constatat că sunt foarte mulți care știu deja despre ce e vorba când vin la terapie, iar această deschidere a constatat-o și la medici.


"Medicii români sunt deschiși. Aceste tehnici nu se predau în facultățile de medicină și nu se predă nimic despre influența gândirii asupra sănătății (...). Această știință a subconștientului ar trebui implementată în medicină, medicul ar trebui să știe cum să vindece. Atât timp cât în lume există tehnici care funcționează, nu avem nicio scuză să nu le implementăm. În România sunt enorm de mulți oameni care vor să învețe cum să se vindece", a susținut dr. Elena Gabor.


Președintele AEHM a mai precizat că hipnoterapia poate fi folosită pentru managementul greutății, renunțarea la fumat, alcool, droguri, reducerea sau eliminarea stresului, managementul durerii, mâniei și furiei, creșterea abilității sistemului imunitar de a lupta împotriva bolilor, normalizarea tensiunii arteriale, depășirea alergiilor, depășirea insomniei, a coșmarurilor, a paraliziei în timpul somnului și îmbunătățirea somnului, depășirea oboselii, a gândirii negative, inclusiv a celei asociate cu depresia și gândurile sinucigașe, a anxietății și a atacurilor de panică.


Este folosită și în cazuri medicale, fără a încuraja pacientul să renunțe la tratamentul medicamentos, ca suport în tratamentul cancerului, reducerea intensității sau depășirea durerilor de cap și a migrenelor, rezolvarea unor cazuri de infertilitate, suport în recuperarea post chirurgicală pentru o vindecare mai rapidă, pregătirea pentru operațiile chirurgicale, pentru controlul durerii și multe altele. De asemenea, pentru iubirea de sine, îmbunătățirea încrederii în sine, redobândirea stimei de sine, pentru depășirea fricilor și a fobiilor, pentru dezvoltarea spirituală și descoperirea de sine.


Sursa: Agerpres




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.564 secunde