Bananele întăresc oasele și reglează funcțiile inimii

1236
Bananele întăresc oasele  și reglează funcțiile inimii - banana-1329837506.jpg
Chiar dacă au mai puțină apă în compoziție decât celelalte fructe, bananele conțin mai multe componente nutritive. Bananele sunt bogate în vitamine cum ar fi acidul folic, minerale precum potasiu, sodiu, fier, calciu, magneziu, cobalt, fosfor, zinc, crom, dar și fibre și proteine.

Bananele reprezintă una dintre cele mai bune surse de potasiu, mineral esențial ce menține în parametrii normali presiunea sanguină și funcțiile inimii. Potrivit nutriționiștilor, o banană mâncată în fiecare zi poate reduce riscul creșterii presiunii arteriale. În plus, datorită conținutului ridicat de zahăr, aceste fructe sunt recomandate împotriva tulburărilor intestinale și pot fi mâncate, fără niciun fel de grijă, de persoanele care se confruntă cu cazuri cronice de ulcer.

Totodată, bananele sunt bune și pentru persoanele care duc lipsă de calciu și sunt indicate în dieta zilnică a femeilor pentru că le protejează de osteoporoză. Și durerile menstruale pot fi ameliorate cu un amestec de banane și brânză dulce. Aceste fructe mai sunt utile și pentru cei care se deranjează foarte ușor la stomac, deoarece normalizează funcțiile colonului și ale intestinului gros. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6725 secunde