Parizerul, în fruntea celor mai nocive mezeluri de pe piață

792
Parizerul, în fruntea celor mai nocive mezeluri de pe piață - parizer-1329837449.jpg
Multe dintre alimentele existente la ora actuală în comerț respectă normele care țin de gust și de aspect, dar nu și regulile care țin de calitatea nutritivă a unui produs, arată raportul de activitate al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului.

"Marea problemă a industriei alimentare este faptul că ali-mentele din comerț nu ne hrănesc, iar legislația în acest domeniu se ocupă mai mult de partea senzorială a produselor", a declarat prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare.

Parizerul se află pe primul loc în topul celor mai dăunătoare preparate din carne. Acesta conține 80% slănină și șorici de porc și carne dezosată mecanic, în compoziția căreia intră oase măcinate. Printre ingredientele care se găsesc în parizer se mai numără și potențiatorii de gust și coloranții. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.5795 secunde