Bananele, izvor de sănătate

394
Bananele, izvor de sănătate - 0dfcb085ff22eb1ccbbd440d9d0b1a97.jpg
Banana se numără, susțin medicii, printre cele mai sănătoase fructe, fiind recomandată în special consumului copiilor, datorită conținutului bogat în vitamine și minerale: vitamina A, B și B6, acid folic, vitamina C, calciu, magneziu, potasiu, fier și zinc.
Prin urmare, bananele sunt indicate persoanelor care suferă de anemie (dat fiind că sunt bogate în fier și stimulează producerea de hemoglobine în sânge), de presiune arterială (grație conținutului bogat în potasiu). Un studiu realizat de oamenii de știință din Marea Britanie arată că acest fruct exotic ajută copiii să se concentreze mai bine (tot datorită potasiului).
Bananele mai ajută, de asemenea, împotriva constipației, depresiei sau stresului. Totodată, este bine de știut că puteți folosi banana și împotriva mușcăturilor de țânțari. Astfel, frecați locul afectat cu partea interioară a cojii de banană, care ajută la reducerea iritației și umflăturii. Coaja de banană poate fi utilizată, în același mod, și pentru tratarea negilor.
Multe culturi văd banana ca fiind un fruct răcoritor, care poate scădea atât temperatura fizică, cât și cea emoțională a gravidelor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9805 secunde