Bani pentru renovarea secției de Neonatologie

184
Bani pentru renovarea secției de Neonatologie - neonatologie-1476977753.jpg

Articole de la același autor

Mai multe companii private și-au anunțat sprijinul pentru renovarea secției de Neonatologie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța. Acestea vor ajuta unitatea sanitară cu suma de 1,3 milioane de euro, iar lucrările vor fi efectuate printr-o campanie de strângere de fonduri, organizată de Asociațiile "Inima Copiilor" și "Dăruiește Aripi". 


În prezent, Neonatologia este singura secție care îngrijește în regim de terapie intensivă copiii nou-născuți prematur sau cu diferite afecțiuni medicale din tot sud-estul României. Realizarea acestui proiect înseamnă scăderea considerabilă a ratei mortalității infantile neonatale, precum și acordarea îngrijirilor specifice unei secții dotate eficient pentru un debut sănătos în viață a bebelușilor. 


Trebuie reamintit faptul că, în ultimii ani, tot mai mulți copii s-au născut prematur și au avut nevoie de asistență medicală până când să poată fi externați din spital. 


"Considerăm că trebuie tras un semnal de alarmă. Gravidele nu prea țin legătura cu medicul de familie sau cu ginecologii, iar nesupravegherea sarcinii poate duce la o naștere prematură", susțin cadrele medicale. 


În 2016, ca și în anii anteriori, la SCJU au fost salvați numeroși prematuri, unii având chiar sub 1.000 de grame. Din nefericire, sunt și cazuri în care bebelușii nu pot fi salvați. De cele mai multe ori, acești prematuri sub 1.000 de grame sunt cazuri grave, iar de obicei, 90% dintre acești copii nu supraviețuiesc. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0119 secunde