Bărbați ce suferă de boli ale femeilor

1686

Articole de la același autor

Bărbații sunt afectați, într-un număr din ce în ce mai mare, de boli caracteristice sexului frumos.
r Cancer mamar - bărbații nu știu că și ei pot fi diagnosticați cu această tumoare, iar prima reacție, când află, este de surprindere și confuzie, bolnavii având tendința să se izoleze. Cancerul mamar afectează mai ales bătrânii, dar poate să apară și la tineri. Printre cauzele posibile, se numără excesul de estrogeni, mai ales în perioada pubertății, deficitul de androgeni, tumorile cerebrale, afecțiunile asociate cu secreție crescută de prolactină. Bărbații supuși temperaturilor ridicate (care lucrează în ateliere și uzine), dar și cei cu istoric familial prezintă un risc sporit de a dezvolta boala.
r Human Papilloma Virus (HPV) - o altă boală feminină descoperită și la bărbați este infecția cu HPV. Bărbații sunt fruntași la capitolul boli cu transmitere sexuală, deoa-rece la ei simptomele sunt aproape inexistente, cel puțin în primele stadii de dezvoltare. Unu din doi bărbați este infectat cu HPV, virus responsabil de apariția cancerului de col uterin la femei, însă ei sunt doar purtători, la fel ca în cazul candidozei.
Infecția cu HPV poate fi sursă de plecare pentru cancerul prostatic, cel penian sau ano-rectal, mai des întâlnit. În cazul bărbaților, infecția cu HPV nu se poate depista ușor, iar simptomele sunt aproape inexistente. Totuși, orice schimbare poate da de bănuit. Scăderea riscului de a contacta HPV se face folosind prezervativul, reducând numărul de parteneri sexuali și cunoscând istoricul sexual al partenerei de viață. Mai nou, se pune problema vaccină-rii anti-HPV și la bărbați, încă în studiu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 22 Octombrie 2010
Stire din Sănătate : Soia - alimentul care previne cancerul
Pagina a fost generata in 0.3078 secunde