Bărbații cu o inteligență scăzută au un risc mai mare de a atenta la viața lor

242

Articole recomandate

Un studiu realizat de cercetătorii suedezi și publicat în British Medical Journal arată că o persoană cu un coeficient de inteligență scăzut are un risc mai mare de a încerca să-și curme viața. "Ceea ce am descoperit noi reprezintă legătura directă dintre performanța intelectuală și suicid", a declarat Finn Rasmussen, cercetător la Institutului Karolinska din Stockholm. "Altfel spus, cu cât ești mai inteligent, cu atât riscul de tentativă de suicid este mai mic", a adăugat expertul suedez.
Cercetarea a fost realizată în colaborare cu oamenii de știință englezi și australieni și a analizat coeficientul de inteligență a peste un milion de tineri suedezi, pe baza unor teste medicale și psihologice, susținute înainte de începerea stagiului militar. Datele au fost apoi comparate cu cele dintr-un registru medical suedez, unde sunt consemnate internările cauzate de tentativele de suicid. Concluzia - un bărbat cu un coeficient de inteligență scăzut este de nouă ori mai expus riscului de a avea o tentativă de sinucidere.
Studiul a fost realizat doar pe bărbați, iar raportul coeficient de inteligență/tendință sinucigașă nu se aplică persoanelor care suferă de psihoze.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8627 secunde