Soluție pentru spitale - să fie manageriate de firme private

328

Articole recomandate

În cadrul unei întâlniri cu președinții consiliilor județene, desfășurate la sfârșitul săptămânii trecute, la Sovata, ministrul Sănătății, Cseke Attila, a declarat că o soluție pentru un management profesionist al spitalelor este angajarea unor firme specializate. "Există posibilitatea contractării managementului în spitalele publice cu persoane juridice. Există o tendință la nivel european și în foarte multe state, unde managementul este asigurat de firme private specializate, alese pe baza unei licitații și se încheie un contract cu indicatori preciși care trebuie respectați de către cei care administrează. Am preluat acest sistem care în alte state funcționează", a afirmat ministrul.
Trecerea spitalelor în administrarea autorităților locale va resuscita instituțiile, a mai adăugat ministrul. Pe de altă parte, reprezentanții consiliilor județene au subliniat că nu sunt dispuși să preia unitățile sanitare dacă nu sunt descărcate de datorii și dacă nu li se asigură în continuare finanțarea.
"Finanțarea spitalelor este o problemă și poate reprezenta o problemă și mai serioasă. Vrem să eliminăm riscul ca spitalele să vină în brațele noastre și să ne trezim că nu avem bani. Nu asta a fost discuția. Principiul descentralizării a fost ca decizia administrativă să vină însoțită de resursele financiare. Ce a fost alocat pentru sănătate trebuie să urmeze descentralizarea deciziei", a declarat Liviu Dragnea, președintele Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.1459 secunde