Bărbații, mai vulnerabili în fața cancerului decât femeile

320
Bărbații prezintă, în medie, cu 40% mai multe riscuri de a muri din cauza unui cancer comparativ cu femeile. Stilul de viață al bărbaților, neglijența pe care o manifestă în mod frecvent față de primele simptome ale maladiei și numărul mai mic de vizite pe care le fac la medic contribuie la creșterea riscului de deces provocat de cancer.
Specialiștii au descoperit că, dacă sunt excluse statisticile referitoare la cancerul mamar și la cel de prostată, bărbații se confruntă cu un risc cu 70% mai mare de a muri din cauza tipurilor de cancer comune celor două sexe. "Am analizat modul în care mai multe tipuri de cancer afectează ambele sexe și, pentru că nu există nicio cauză biologică pentru care bărbații ar fi expuși unui risc mai mare decât femeile, am fost foarte surprinși să constatăm diferențele", a explicat David Forman, cercetător la National Cancer Intelligence Network din Marea Britanie.
Potrivit specialistului, bărbații obișnuiesc să nu se plângă și să nu se îngrijoreze la fel de mult ca femeile din cauza stării lor de sănătate, nu merg la medic imediat după apariția simptomelor, de aceea șansele de vindecare sunt mai mici.
Studiile recente au relevat faptul că bărbații nu țin cont, în general, de faptul că, pe lângă fumat și obezitate, consumul excesiv de alcool, regimul alimentar dezechilibrat și moștenirea genetică contribuie la creșterea riscului de apariție a cancerului și la creșterea ratei deceselor premature.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 12 Iunie 2009
Stire din Sănătate : Flotările fac sânii frumoși
Pagina a fost generata in 1.9476 secunde