Trusa medicală de vacanță

890
Pentru a avea un concediu fără bătăi de cap, nu uitați să puneți în bagaje și trusa medicală de prim ajutor. În geantă trebuie să aveți analgezice - algocalmin, paracetamol, aspirină, antinevralgic, medicamente pentru digestie - triferment, furazolidon, smecta, pastile pentru durerea de gât - faringosept, strepsils. Alături de acestea, este bine să aveți și câteva fiole de calciu, pastile pentru reacții alergice, seringa cu adrenalină pentru șocul anafilactic și săruri pentru rehidratare.
Pentru uz extern, puteți lua unguente pe bază de tetraciclină pentru răni cu risc de infectare, cremă de gălbenele pentru arsuri, geluri cu efect antiinflamator, în caz că suferiți entorse sau luxații. Arsurile pot fi calmate cu sprayuri speciale, precum Oximed.
Dezinfectarea rănilor poate fi făcută cu apă oxigenată și/sau rivanol, în timp ce alcoolul sanitar este util pentru dezinfectarea mâinilor.
Printre obiectele auxiliare pe care trebuie să le aveți în trusa de prim ajutor se numără compresele sterile, feșii de tifon și feșii elastice, plasturi, o rolă de leucoplast, o pereche de mănuși de unică folosință și o forfecuță mică.
Din trusa medicală nu trebuie să lipsească medicamentele și produsele de îngrijire pentru copii. Se recomandă antiseptice (apă oxigenată, iod, rivanol), medicamente antitermice și analgezice (nurofen, fervex, paracetamol), antidiareice (saprosan, smecta), antihistaminice (claritine), antiacide (dicarbocalm), pansamente, o forfecuță și un termometru.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 12 Iunie 2009
Stire din Sănătate : Flotările fac sânii frumoși
Pagina a fost generata in 2.0654 secunde