Bebeluşii pot vedea de la o distanţă de 20 cm

245
Bebeluşii pot vedea de la o distanţă de 20 cm - vedere-1623245504.jpg

Articole de la același autor

Aveți un nou-născut în casă și vă întrebați dacă vede ceva? Când vă uitați la feţele lor micuţe nu vă dați prea bine seama dacă vă vede sau nu. Cercetătorii spun că un bebeluş de câteva zile poate să vadă feţele, poate chiar şi expresiile, dacă sunt la o distanţă mică. Dacă această distanţă se măreşte, atunci nu mai reuşesc să distingă nimic.

Potrivit specialiștilor Spitalului de Obstetrică și Ginecologie „Euromaterna”, nou-născutul vede prin ceață în primele săptămâni de viață, dar poate distinge lucruri aflate la o distanţă de 20 cm, cum ar fi faţa mamei în timp ce îl alăptează.

„El va începe să vadă mai bine spre sfârșitul primei luni de viață (urmărește jucării colorate, își recunoaște mama și reacționează la stimulii luminoși). La scurt timp după naştere, bebelușul nu ştie cum să-şi coordoneze ambii ochi, aşa că nu vă speriaţi dacă are privirea încrucişată. Problema aceasta este frecventă și de obicei, dispare de la sine. Dacă aceasta persistă prea mult timp, consultaţi un specialist”, este sfatul medicilor. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5318 secunde