Concurs Beneficiile alăptatului

203

Articole recomandate

Alăptarea la sân are numeroase beneficii atât pentru sănătatea mamei, cât și pentru cea a bebelușului, arată numeroase studii realizate în ultimii ani. Astfel, cercetătorii de la Universitatea din Pittsburgh au analizat starea de sănătate a peste 2.000 de femei, cu vârste cuprinse între 40 și 78 de ani și au constatat că voluntarele care nu au alăptat prezentau un risc de două ori mai mare de a dezvolta diabet non-insulino-dependent, arată NetDoctor.
Studii anterioare au arătat că femeile care alăptează sunt protejate împotriva artritei reumatoide, a cancerului de sân, a celui ovarian, pierd mai repede kilogramele acumulate în timpul sarcinii.
Totodată, alăptarea asigură sănătatea plămânilor nou-născutului - un studiu realizat de oamenii de știință de la Universitățile din Southampton și Michigan arată că micuții alăptați la sân cel puțin patru luni respiră mai rapid și mai profund și au un risc mai mic de a dezvolta o afecțiune respiratorie acută în primul an de viață. Potrivit medicilor, un alt efect benefic al laptelui matern este întărirea sistemului imunitar al bebelușului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 27 August 2010
Stire din Sănătate : Nucile scad colesterolul
Pagina a fost generata in 1.6353 secunde