Ceaiul de păducel tratează bolile de inimă

736
Păducelul (Crataegus laevigata) este un arbust spinos, care crește până la cinci metri înălțime, și conțin flavonoide, acizi și uleiuri esențiale, zaharuri, vitaminele C și B. Datorită acestor substanțe, păducelul are o acțiune calmantă, sedativă, ajută la scăderea tensiunii sanguine, stimulează miocardul. Fructele ajută în cazurile de anemie, când organismul este slăbit.
În medicina naturistă păducelul este recomandat în tratarea durerilor de cap, tulburărilor cardiace cu substrat nervos, migrenelor, tulburărilor legate de perioada de menopauză, pentru creșterea tensiunii arteriale, împotriva stresului. De asemenea, este de ajutor împotriva anginelor pectorale și a dereglărilor produse de ciclul menstrual. Este benefic și ca leac împotriva insomniei.
De la acest arbust se folosesc atât florile, cât și fructele și frunzele. Florile se recoltează în a doua jumătate a lunii aprilie sau în mai. Acestea sunt utilizate la prepararea de ceai: o linguriță de flori în 250 de ml de apă clocotită, se lasă 15 minute după care se strecoară prin tifon și se bea pe parcursul unei zile. Florile se aruncă, nu se folosesc de două ori.
Din florile sau fructele de păducel se poate prepara și tinctură. Ingredientele sunt 20 grame de flori sau fructe, 100 ml de alcool de 60 de grade. Se pun toate într-o sticluță închisă și se lasă la macerat timp de zece zile, după care se administrează câte 10 - 15 picături de trei ori pe zi. Acest preparat aduce beneficii asupra sănătății inimii și asigură un somn liniștit.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 27 August 2010
Stire din Sănătate : Nucile scad colesterolul
Pagina a fost generata in 1.6599 secunde