Beneficiile ardeiului iute

354
Beneficiile ardeiului iute - efe6b5ba69976ead8bc175dd25fb98d9.jpg
Ardeiul iute este un bun antiinflamator dacă este aplicat sub formă de pastă ori unguent pe zona afectată. Pasta se obține prin pa-sarea a doi-trei ardei iuți prin mași-na de tocat. Se pune apoi într-o batistă sau tifon și se aplică pe zona dureroasă. Unguentul se gă-sește în magazinele naturiste. Pentru crampele cauzate de cârcei, este recomandat consumul de ardei iute în alimentație.

Tratează problemele digestive
Tinctura de ardei iute ușurează di-gestia, protejează mucoasa stomacală și favorizează eliminarea gazelor intestinale. Se adminis-trează câte o jumătate de linguriță cu preparat diluat în puțină apă, de trei ori pe zi.

Încetinește îmbătrânirea
Un ardei iute pe zi ține radicalii liberi la distanță, ajută organismul să se imunizeze și alungă oboseala. În plus se crede despre el că stimulează eliberarea de endorfine, așa-numiții "hormoni ai fericirii".

Redă vigoare firului de păr
Dacă ai probleme cu căderea părului, încearcă tinctura cu ardei iute. Înainte de a te spăla pe cap, fricționează pielea capului cu puțină tinctură și las-o să acționeze o jumătate de oră, după care te poți spăla. Ai grijă să folosești un șampon "moale" recomandat spălărilor frecvente. Repetă de două ori pe săptămână, timp de o lună. Ardeiul stimulează circulația sanguină, întărind rădăcina firului de păr.

Rețetă de tinctură
Taie foarte mărunt vreo 10 ardei iuți și pune-i într-un borcan de 800 de ml. Toarnă deasupra 500 ml de alcool alimentar de 70 de grade și închide-l cu un capac. Lasă-l la macerat 10 zile, timp în care mai scutură puțin borcanul. La final, strecoară preparatul și toarnă-l în sticluțe mai mici închise la culoare.

Remediu pentru alcoolici
Tinctura de ardei iute vine în ajutorul celor care suferă de alcoolism. Astfel, persoanele care suferă de acest viciu trebuie să ia câte 10 - 30 de picături de tinctură dizolvate într-o cană cu infuzie de pelin de câte ori simt nevoia să bea.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6923 secunde