Berea poate provoca alergii și șoc anafilactic!

929
Berea poate provoca  alergii și șoc anafilactic! - alergiebere-1314715728.jpg
Alergia reprezintă un răspuns dezechilibrat al sistemului imunitar, față de anumite substanțe cu care intră în contact și pe care, în mod obișnuit, majoritatea persoanelor din jur le tolerează. Specialiștii Organizației Mondiale a Sănătății apreciază că frecvența alergiilor a crescut foarte mult în ultimele decenii, în prezent estimându-se că sunt peste 200 de mili-oane de europeni care suferă de o formă de alergie.

Printre aceștia, sunt unii care suferă de alergii mai puțin obișnuite: manifestă o intoleranță la substanțele din aparatele electrice și electronice, la apă sau la chimicele din parfumuri. Sunt cazuri de pacienți alergici inclusiv la… bere! Un astfel de caz a fost înregistrat în România, a afirmat dr. Camelia Berghea, de la Spitalul de Psihiatrie "Alexandru Obregia".

"De vină pentru această alergie rar întâlnită sunt anumite enzime, folosite în procesul de fermentare a berii. Reacția alergică se poate limita la o erupție pe piele sau poate produce șoc anafilactic", a explicat medicul. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.2775 secunde