Sfat pentru persoanele alergice

Bicardonatul de sodiu e cel mai bun antiperspirant

2186
Bicardonatul de sodiu e cel mai bun antiperspirant - d1f57d3e0106b8db853b2f36f85fcef5.jpg
Deodorantele, antiperspirantele sau parfumurile sunt "armele" folosite pentru a contracara mirosul urât de transpirație. Cum pot proceda însă persoanele care sunt alergice la aceste produse cosmetice?

Alergia este răspunsul siste-mului imunitar la substanțele externe, precum bacterii, viruși, polen, fructe, praf, dar și substanțe chimice, produse cosmetice sau metale. Printre alergiile frecvent întâlnite, spun medicii dermatologi, se numără cea la produse cos-metice, precum deodorante, anti-perspirante sau parfumuri.
Semnele alergiei pot fi recunoscute, cu ușurință, încă din momentul folosirii produsului alergen: în locul unde ați pulverizat spray sau parfum vă apar erupții, umflături sau pete. Atenție însă! Faptul că sunteți alergică la un parfum nu înseamnă că nu tolerați niciunul. În unele cazuri, este suficientă schimbarea mărcii, astfel încât să nu mai intrați în contact cu substanța chimică ce vă dăunează.
Oricum ar sta lucrurile, este indi-cat să consultați un medic dermatolog dacă observați că sunteți alergic la produsele cosmetice. Acesta vă poate realiza testele necesare pentru a confirma alergia și vă poate indica, în caz de nevoie, tratamentul potrivit.

Boli cauzate de alergia la deodorant
Nu tratați cu indiferență alergia la deodorant sau parfum. Puteți descoperi că, din cauza acestei alergii, vă confruntați și cu alte probleme.
De exemplu, cu apariția unei dermatite de contact - reacție alergică manifestată la nivelul pielii, care presupune erupții, mâncărime, umflături. Menținerea contactului cu alergenul poate amplifica reacția negativă.
Sau, deodorantul poate astupa porii, fapt ce duce la apariția foliculitei (boală de piele caracterizată prin apariția unor bășicuțe pline cu puroi, la rădăcina unui fir de păr). Totodată, puteți afecta glandele sudoripare. Prin transpirație, corpul uman elimină toxinele. Dacă antiperspirantele "înfundă" glandele sudoripare, toxinele se acumulează în organism, glandele sudoripare se inflamează, apar erupțiile cutanate etc.

Cum vă tratați
Tratamentul este prescris numai de medicul dermatolog, poate consta în antihistaminice sau corticosteroizi. Iar, având în vedere că utilizarea deodorantelor sau antiperspirantelor nu mai este posibilă, puteți opta pentru pudra de bebeluș, spun specialiștii. Sau puteți apela la bicarbonat de sodiu. Aplicați pudra pe pielea uscată, în zona axilelor, căci va absorbi transpirația, dar va ucide și bacteriile.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 25 Ianuarie 2011
Stire din Sănătate : Ne mor bebelușii!
Pagina a fost generata in 3.9755 secunde