BOALA CARE FACE RAVAGII! ATENȚIE, OMOARĂ MII DE OAMENI!

180
BOALA CARE FACE RAVAGII! ATENȚIE, OMOARĂ MII DE OAMENI! - tuberculoza-1521966522.jpg

Articole de la același autor

În anul 2015 în Uniunea Europeană au fost raportate 4.400 de decese provocate de tuberculoză, dintre care aproximativ un sfert (24% sau 1.060 de decese) au avut loc în România, arată datele publicate sâmbătă de Eurostat cu ocazia Zilei Mondiale de Luptă împotriva acestei grave maladii.


Alte state membre UE cu un număr mare de decese provocate de tuberculoză sunt Polonia, 545 de decese sau 12% din numărul total din UE, și Franța, 440 de decese sau 10% din numărul total din UE.


Incidența tuberculozei în România este de șase ori mai mare decât în UE, în condițiile în care în România se înregistrează 54 de decese provocate de tuberculoză la un milion de locuitori față de o medie de nouă decese provocate de tuberculoză la un milion de locuitori la nivelul UE. La acest indicator, România este depășită doar de Lituania, țară unde se înregistrează 63 de decese provocate de tuberculoză la un milion de locuitori.


La polul opus, țările membre cu cea mai scăzută incidență a tuberculozei sunt Olanda și Suedia, ambele cu doar două decese provocate de tuberculoză la un milion de locuitori.


Sursa: Agerpres


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4272 secunde