Bolnavii ar putea face transplant pulmonar în alte țări

92
Bolnavii ar putea face transplant pulmonar în alte țări - doctori-1526542235.jpg

Articole de la același autor

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat că, în cazul în care medicii români spun că este prea complicat să se facă anumite transplanturi pulmonare în țară, atunci pacienții pot alege să facă intervenția în străinătate. 


"Dacă medicii din România spun că este prea complicat să faci transplantul în România, atunci pacientul poate să aleagă să facă transplantul în străinătate", a afirmat Pintea. Ea a adăugat că proiectul de ordin de ministru referitor la acest subiect este publicat în transparență decizională și presupune simplificarea procedurilor pentru accesarea unui tratament în străinătate atunci când în România nu există.


"Ordinul 50 (proiectul de ordin - n.r.) este publicat pe transparență decizională. El presupune simplificarea procedurilor pentru accesarea unui tratament în străinătate, atunci când în România nu există. Există niște specificații legate de transplantul pulmonar. Adică, pacienții care nu pot face în România, pot să meargă în străinătate în continuare, pot să meargă la control. Urmează să semnez ordinul de ministru, astfel încât acești pacienți să beneficieze de servicii. Toți care au făcut transplantul la Viena pot să plece acolo, toți", a explicat ministrul Pintea.


Sursa: Agerpres




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5232 secunde