Bolnavii de HIV își cer tratamentele: "Am ajuns la limita răbdării!"

336
Bolnavii de HIV  își cer tratamentele:

Articole recomandate

Peste 1.000 de bolnavi de HIV din toată țara au semnat o petiție online pe care o adresează autorităților pentru a finanța corect programul național prin care își pot primi tratamentele fără de care nu pot supraviețui. Anul 2014 a început dramatic din acest punct de vedere, mii de pacienți fiind puși în situația de a întrerupe tratamentul din cauza birocrației și a lipsei fondurilor pentru tratament.
Pacienții cu HIV cer buna funcționare a Programului Național de Tratament  HIV/SIDA prin alocarea suplimentară de fonduri pentru funcționarea programului pentru trimestrul 1 și 2, deoarece în acest moment sumele alocate sunt insuficiente, eliminarea listelor de așteptare cu pacienți care au nevoie să intre în tratament, iar spitalele nu le pot iniția terapia din cauza medicamentelor insuficiente, evaluarea funcționalității schemei de tratament la pacienții  care au avut întreruperi de tratament din cauza lipsei acestuia de la spital. Ei mai cer alocarea de resurse financiare suplimentare pentru monitorizarea infecției HIV astfel încât să se cunoască din date medicale starea fiecărui pacient, achiziția centralizată a tratamentului ARV, adică anti-retroviral la nivel național după modelul anterior anului 2008, când sistemul era funcțional, eficient și mult mai puțin birocratic.
"Am ajuns la limita răbdării, ducem greu povara fiecărei zile și nu am vrea să fim obligați să adoptăm altă cale decât cea a dialogului cu autoritățile române. În situația în care nu se întreprinde nimic suntem dispuși să ne adresăm forurilor internaționale și să ieșim în stradă pentru a ne cere dreptul la viață. Noi, cei care știm ce înseamnă să trăiești cu HIV, avertizăm de asemenea autoritățile române asupra actului iresponsabil de nealocare a fondurilor pentru prevenirea transmiterii infecției cu HIV în comunitate. Considerăm că e de datoria noastră să luptăm pentru a nu apărea un al doilea val epidemic de infecție HIV", au transmis bolnavii de HIV. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 06 Martie 2014
Stire din Cetățenești : Ulciorul. Cu ce se tratează
Pagina a fost generata in 0.4122 secunde