Concurs Bolnavii de SIDA riscă să facă pușcărie

427

Articole de la același autor

Asociațiile care apără drepturile pacienților afectați de HIV/SIDA consideră că inițiativa legislativă care prevede condamnări suplimentare pentru transmiterea virusului HIV este una discriminatorie și va conduce la stigmatizarea și excluderea socială a persoanelor seropozitive.
"Proiectul de lege respectiv este discriminatoriu, deoarece propune un tratament diferit în situația transmiterii infecției cu HIV, în raport cu transmiterea altor infecții care pot avea urmări mai grave decât HIV și care se pot transmite în același mod. Fără a susține în niciun fel o persoană care ar transmite deliberat această infecție, îi atenționăm pe inițiatorii proiectului de lege, cât și pe cei care l-au votat în Senat că adoptarea acestei legi dovedește că nu cunosc faptul că, astăzi, infecția cu HIV este o boală cronică de lungă durată, pentru care există tratamente performante și pentru care speranța de viață a crescut foarte mult și se apropie de speranța de viață a persoanei neinfectate cu virusul HIV, în condițiile în care există acces la trata-mentul necesar", se arată într-un comunicat de presă semnat de organizațiile bolnavilor HIV/SIDA.
Precizăm că, potrivit proiectului legislativ, adoptat pe 14 iunie în Senat, persoanele bolnave de SIDA riscă să petreacă după gratii între 7 și 15 ani, dacă partenerul cu care au întreținut relații sexuale moare din cauza infecției. Același act normativ prevede că transmiterea HIV se va pedepsi cu închisoare de la 5 la 15 ani.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6638 secunde