Busuiocul atenuează efectele nocive ale alcoolului și nicotinei

474
Specialiștii au identificat peste 200 de tipuri de artrită și numai în Marea Britanie sunt cel puțin nouă milioane de persoane afectate de ea. Artrita este, în prezent, una dintre cele mai comune afecțiuni pe termen lung, unul din cinci adulți având deja o formă a bolii. Artrita sau inflamarea articulațiilor poate avea cauze nenumărate, inclusiv genetice, biologice, hormonale, legate de stilul de viață sau chiar psihologice.
Deși există multe tratamente pentru artrită, cei mai mulți experți consideră că o dietă echilibrată și menținerea unei greutăți normale sunt cele mai bune moduri de a păstra articulațiile sănătoase. Busuiocul ne protejează articulațiile. Ierburile aromatice conțin un ulei volatil numit eugenol, despre care se crede că are proprietăți antiinfla-matorii asemănătoare cu cele ale aspirinei. Încercați să folosiți cât mai mult busuioc. Adăugați frunze tocate la paste, salate, la orice doriți. De asemenea, consumul zilnic de ceai de busuioc, timp de trei săptămâni, crește cu 25 până la 35 la sută viteza de metabolizare a unor toxine provenită din alimentație (toxicitatea provenita din grăsimi, carne prăjită, coloranți chimici sau alte "E-uri poate fi mult diminuată).
Totodată, ceaiul de busuioc crește cu peste 15 procente sinteza enzimei care distruge alcoolul ca toxic pătruns în organism. Și poate diminua până la anulare toxicitatea a peste 90 la sută din excipientele folosite în fabricarea pastilelor medicamentoase. Pe de altă parte, consumul zilnic de ceai de busuioc scade cu 5-7 procente efectul nociv al nicotinei și al altor toxice cu nucleu de tip nicotinic, pătrunse în sânge prin inhalare sau ingestie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6512 secunde