Concurs Busuiocul combate efectele îmbătrânirii

768

Articole recomandate

O anumită specie de busuioc poate fi folosită în combaterea efectelor îmbătrânirii, datorită proprietăților sale antioxidante, se arată într-un studiu realizat de cercetătorii indieni de la Poona College of Pharmacy.
Specia de busuioc, numită "busuiocul sfânt", este foarte apropiată de planta aromată utilizată în bucătăria occidentală și este extrem de folosită în mâncărurile asiatice, informează cotidianul britanic Telegraph, în ediția online.
Într-un prim studiu realizat asupra plantei, cercetătorii au stabilit că extractul este eficient în protecția împotriva radicalilor liberi, substanțe chimice cancerigene care pot ataca organe cheie cum ar fi inima, ficatul și creierul și cauza daune la nivelul genelor și celulelor nervoase.
Echipa de cercetători, coordonată de Vaibhav Shinde de la Colegiul Farmaceutic Poona din Maharashtra (India), a analizat planta, studiind proprietățile anti-oxidante și anti-îmbătrânire. Oamenii de știință au prezentat rezultatele obținute în cadrul unei conferințe pe teme farmaceutice care a avut loc la Manchester.
"Studiul validează utilizarea tradițională a plantei ca substanță care încetinește efectele îmbătrânirii în sistemul de medicină ayurvedică. În plus, studiul arată și modul în care planta acționează la nivel celular", a precizat Shinde. "Am avut rezultate extrem de bune. Folosesc în prezent planta în mâncarea pe care o prepar și sper că va fi benefică", a spus el.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5782 secunde