Cafeaua în sarcină crește riscul de leucemie la copil

633
Cercetătorii de la Universitatea din Leicester susțin că riscul ca bebelușul să dezvolte leucemie este mai crescut dacă în timpul sarcinii femeia consumă cafea.
Marcus Cooke, coordonatorul studiului, susține că obiectivul cercetării este de a reduce incidența leucemiei la copii. "Vrem să înțelegem în ce măsură consumul de cafea induce schimbări ale ADN-ului corelate cu boala. Cu ajutorul datelor obținute vom putea face recomandările de rigoare viitoarelor mame", a adaugat dr. Cooke.
Cafeina poate trece prin placentă, intrând în contact direct cu fătul, mai susțin experții. Se încearcă să se descopere în ce măsură lucrul acesta poate afecta sănătatea bebelușului. Astfel, cercetătorii vor să controleze aportul de cafeină de la 1.340 femei însărcinate și să compare rezultatele cu probele de sânge de la copiii lor.
The Food Standard Agency recomandă viitoarelor mame să consume nu mai mult de două cești de cafea pe zi pentru ca bebelușii să nu aibă greutate mică la naștere și pentru a preveni bolile cardiovasculare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5701 secunde