Peștele trebuie să stea la baza alimentației persoanelor cu grăsimi în sânge

516
Organismul își fabrică singur colesterolul necesar și nu are nevoie de nici un aport alimentar de acest fel.
Dacă alimentele consumate conțin o cantitate prea mare de grăsimi, colesterolul începe să se depună pe vasele de sânge, ceea ce duce la îngustarea arterelor. În final, se poate ajunge până la anghina pectorală sau infarct miocardic.
Fructele, legumele, cerealele, orezul și pâinea integrală trebuie să stea la baza noii alimentații.
De asemenea, se impune un regim de slăbit progresiv.
Potrivit dr. Minodora Țapurică, medic specialist diabet zaharat, nutriție și boli metabolice, "peștele scade nivelul trigliceridelor datorită prezenței acizilor grași polinesaturați". De asemenea, peștele reduce colesterolul, favorizează scăderea tensiunii arteriale, protejează pielea împotriva îmbătrânirii precoce și ajută glanda tiroidă să funcționeze normal, se arată pe www.topsanatate.ro.
Un studiu făcut pe pacienții care au suferit un infarct a demonstrat că administrarea cu regularitate a uleiului de pește reduce semnificativ riscul unor noi probleme cardiovasculare.
Omega 3 acționează asupra membranelor neuronale favorizând dezvoltarea cerebrală normală la copii și reducând riscul instalării depresiei.
Dr. Țapurică recomandă consumul de pește oceanic deoarece este cel mai bogat în Omega 3. Peștele cu carnea mai roșiatică este mai bogat în calciu, iod și fier. În toate speciile se găsește în cantitate însemnată fosfor (de exemplu, 100 g ton conțin 300 mg fosfor), dar și vitamine din grupul B, vitamina D - esențială pentru asimilarea calciului în organism, vitamina A - necesară pentru sănătatea pielii și a ochilor.
Practic, peștele nu are contraindicații. Singurele precauții se referă la tipurile de pește care trăiesc în ape poluate și care conține mercur, de exemplu, rechinul.
Categoriile de persoane care trebuie să evite aceste specii sunt femeile însărcinate, femeile care alăptează și copiii.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.664 secunde