Călătorești în țări exotice? Vaccinează-te corespunzător!

234
Călătorești în țări exotice? Vaccinează-te corespunzător! - vaccin-calatorie-1691933550.jpg

Articole de la același autor

Românii sunt din ce în ce mai interesați de vacanțele în țări exotice. Tendința a început chiar din 2021, atunci când ne aflam în plină pandemie. Condițiile mai puțin restrictive din state africane precum Kenya sau Tanzania i-au determinat pe românii care își permit astfel de vacanțe să prefere aceste destinații.

Acum, doi ani mai târziu, tendința a continuat. Iar românii trebuie să ia în calcul că, dacă optează pentru astfel de destinații de vacanță, consultația din timp la un cabinet medical de călătorie este esențială. Consultația este necesară pentru a preveni contractarea unor boli precum malaria sau febra galbenă, prin măsuri profilactice sau prin vaccinare, acolo unde se recomandă.

„Dacă am stabilit perioada în care plecăm într-o destinație exotică, este esențial să ne programăm la consultație cu două luni înainte”, explică medicul Adrian Marinescu, director medical la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș din București.

La momentul actual, în România, există 85 de cabinete de vaccinologie publice și private, unde se face medicina călătorului. În zilele noastre, medicina călătorului este un domeniu aflat în plină expansiune, care vizează prevenirea sau tratarea bolilor tropicale, dar și un ansamblu de patologii ce pot apărea sau se pot agrava în cursul călătoriilor în țări exotice, incluse în categoria turismului de nișă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1899 secunde