Calendarul național de vaccinare a fost modificat

295
Calendarul național de vaccinare a fost modificat - calendarulnational-1433348240.jpg

Articole de la același autor

Calendarul național de vaccinare a fost modificat, potrivit reprezentanților Direcției Județene de Sănătate Publică Constanța.

Concret, copiii vor fi imunizați în cabi-netele medicilor de familie și nu în școală, așa cum se întâmpla până acum, iar schema de vaccinare va cuprinde și două tipuri noi de vaccinuri.

"Noul calendar de vaccinare arată în felul următor: în primele 24 de ore se efectuează vaccinul hepatitic, urmând ca la 2 și 4 luni să fie efectuat hexavalentul. Pentru acest vaccin se va face rapelul la 11 luni și nu la 12, așa cum era prevăzut în vechea schemă de vaccinare. Apoi, se efectuează vaccinul rujeolic-rubeolic, oreion la 12 luni și nu la 12 și 15 ca până acum, iar rapelul se efectuează la 7 ani și nu la 5 în cabinetul medicului de familie. Vaccinul antipoliomielită se efectuează doar la vârsta de 6 ani și la vârsta de 14 ani se efectuează vaccinul diftero - tetanic - pertussis celular, suspensie injectabilă", a precizat dr. Mihaela Cucu, medic epidemiolog în cadrul DSP Constanța.  

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4153 secunde