Campanie de depistare a cancerului de piele, pe litoral

219
Campanie de depistare a cancerului de piele, pe litoral - campaniecancer-1370358764.jpg

Articole de la același autor

Vara aceasta se anunță extrem de complexă în ceea ce privește campaniile pentru prevenirea îmbolnăvirii populației, iar Constanța și întreg litoralul vor fi principalele "gazde". 

Sub Sloganul "EuroMelanoma Day", campania inițiată de Societatea Română de Dermatologie va începe, săptămâna aceasta, la Constanța și se adresează tuturor liceenilor constănțeni, care vor beneficia de testări gratuite ale alunițelor. 

A doua parte a campaniei "Pune stop cancerului de piele! Informează-te!" se va desfășura simultan în stațiunile Mamaia, Neptun și Eforie Nord, în perioadele 28-30 iunie, 12-14 iulie și 9-11 august, în intervalul 08.00-17:30. 

La consultațiile din licee, dar și la cele de la punctele medicale amplasate pe plajele din cele trei stațiuni, se vor implica, alături de specialiști din Capitală, și medici constănțeni. 

Potrivit organizatorilor, se urmăresc două obiective: depistarea activă a leziunilor pre-canceroase sau a cancerelor în faze incipiente și informarea și educarea populației față de pericolele expunerii iraționale la radiațiile solare. 

Acțiunea SRD, organizată cu prilejul celei de a VIII-a ediții a EuroMelanoma Day, este o continuare a campaniilor derulate în anii precedenți. 

Melanomul este cea mai periculoasă formă de cancer cutanat, iar în stadiile avansate, este o boală agresivă și fatală. 75% dintre persoanele afectate de melanom metastatic își pierd viața în primul an de diagnostic.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0222 secunde