Campanie de luptă împotriva osteoporozei în România

415
Medicii vor trage un semnal de alarmă asupra pericolului pe care îl reprezintă maladia supranumită "hoțul tăcut" și vor lansa un mesaj prin care să crească gradul de conștientizare asupra importanței prevenției, pentru evitarea instalării osteoporozei.
Cu ocazia Zilei Internaționale a Osteoporozei, pe data de 20 octombrie, se va organiza un eveniment la care participă medici ortopezi, reumatologi și endocrinologi pentru a aborda toate metodele de profilaxie în domeniul osteoporozei și vor sublinia importanța adoptării unui stil de viață sănătos și a unui comportament responsabil, pentru a bloca, din start, deteriorarea sistemului osos.
Medicii susțin că în România multe femei nu au auzit de osteoporoză, deși este foarte posibil ca multe dintre ele să fie predispuse sau să prezinte deja unul sau mai mulți factori de risc. Lipsa informațiilor despre osteoporoză, care se instalează fără să genereze niciun fel de simptom, face ca maladia să fie neglijată până în momentul în care se manifestă printr-o fractură.
Statisticile arată că una din cinci persoane în vârstă de peste 50 de ani, care a suferit o fractură de șold, moare în același an. De aceea este important de știut că boala poate fi prevenită prin "construirea" unor oase puternice înainte de vârsta de 30 de ani, iar acesta este mesajul conferinței din luna octombrie: "Osteoporoza poate fi prevenită. Acționează acum!".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 09 Septembrie 2009
Stire din Sănătate : Sănătate din fructe de sezon
Pagina a fost generata in 1.8289 secunde