Micozele și infecțiile bacteriologice, pericolele începutului de an școlar

837
Micozele și infecțiile bacteriologice, pericolele începutului de an școlar - 6a11646e982284c18c05ffd73dd14bdc.jpg

Articole de la același autor

Elevii, în această perioadă, sunt cei mai expuși în fața unor epidemii, întrucât multe afecțiuni se transmit prin contact direct. Specialiștii îndeamnă părinții să se prezinte cu copiii la un control medical pentru a preveni bolile transmisibile.

Copiii mai au puțin și încep școala. Odată cu primele ore în instituția de învățământ, ei intră în colectivitate și sunt expuși riscului de a contacta diferite afecțiuni. De aceea, medicii sfătuiesc părinții să se adreseze specialiștilor dacă observă ceva în neregulă.

Pericolul transmiterii bolii, crescut la copii
Afecțiunile dermatologice sunt foarte răspândite în rândul copiilor. Dr. Gheorghe Nicola, medic specialist în boli dermatologice, a precizat că cele mai frecvente boli sunt micozele și afecțiunile bacteriene. "După vacanța de vară, copiii se întorc cu o încărcătură micotică și bacteriană foarte mare. Din acest motiv, la fiecare școală există asistență medicală care efectuează controale", a precizat medicul.
Bolile vizate la începutul fiecărui an școlar sunt pedicu-loza, scabia, micozele cutanate, piodermiile - infecțiile produse de bacterii, dar și afecțiunea mâinilor murdare sau angina ori varicela.
Dr. Gheorghe Nicola sfătuiește părinții să profite de ultimele zile de vacanță și să se prezinte, în cazul unor simptome, la medicul dermatolog, pentru începerea tratamentului. "Pe timpul verii, ei pot lua micoze din diferitele locuri de îmbăiere pe care le-au frecventat, dar mai ales infecții bacteriene, care se transmit cu repeziciune de la un copil la altul", a explicat dermatologul.
Specialistul a mai atras atenția asupra faptului că, în ultima perioadă, mulți părinți și-au adus copiii în ambulatoriu, semn că sunt interesați de sănătatea lor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4918 secunde