Mare cu miros de toamnă la Sulina

965
Mare cu miros de toamnă la Sulina - 6107eb48aa5ee13a438f2c0e903de38a.jpg
Sulina, un adevărat paradis al naturii, este locul ideal de vacanță în orice sezon ai merge. Liniștea, oamenii de aici, farurile, canalele, pescarii care curăță pește direct pe faleză, toate sunt puncte de plecare pentru o aventură atât la mare cât și în Delta Dunării.
Plaja de la Sulina este cu mult mai lată decât în Constanța. Apa mării are altă culoare, alt gust, iar nisipul, deși cu scoici, este mai curat decât în Constanța. Pe plajă sunt doar patru beach baruri, aerisite, care creează un echilibru original între natură și civilizație.
Într-un oraș mult mai dezvoltat decât te-ai aștepta, sulinenii nu o duc rău deloc. Casele acoperite majoritatea cu stuf sunt îngrijite, cochete, străzile principale, cinci la număr, deși nu sunt asfaltate, nu sunt nici prăfuite. Casele sunt impunătoare, oamenii sunt mereu dornici să te ajute, să te facă să iubești locurile.
În tot orașul sunt centre de informare pentru turiști, însă îți găsești cazare cu ușurință imediat cum cobori de pe vapor. Localnicii așteaptă vizitatorii și le fac oferte de cazare, care includ și mese pescărești.
În Sulina nu sunt multe magazine, baruri, unde să cheltuiești. Singurii bani pe care turiștii trebuie să îi plătească sunt pentru plimbările cu barca. Spre exemplu, o plimbare pe la farul nou, acolo unde Dunărea se unește cu Marea Neagră, pe canale, apoi până la Sfântu Gheorghe și înapoi costă 250 de lei.
Un alt loc unde turiștii trebuie să scoată bani din buzunar, mai exact cinci lei, este farul vechi de la Sulina, nefuncțional. Tot aici este și muzeul de istorie și arheologie, o încăpere unde sunt expuse fotografii cu renumitul dirijor George Georgescu. Pe lângă fotografii, turiștii mai pot vedea câteva dintre obiectele personale ale dirijorului: bagheta, creioanele, ochelarii, ceasul și multe altele. Tot la Sulina puteți vizita casa unde s-a născut renumitul dirijor.
La Sulina trăiesc toate etniile, iar mărturie sunt mormintele din cimitir. Foarte mulți englezi, eleni și germani au tras la gurile orașului dunărean și maritim.
Zi de zi, Sulina arată altfel, spre deliciul turiștilor. Sărăcia și mizeria au dispărut, în extrasezon orașul fiind vizitat de împătimiți ai vânătoriei, dar și de nostalgici dornici de natură, de curat, de liniște.
Vapoarele ruginite, setcile întinse pe faleză, pescarii care-și pregătesc ieșirea în larg și multe altele te îndeamnă să poposești acolo unde Dunărea se unește cu Marea Neagră.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 09 Septembrie 2009
Stire din Diverse : Blitz
Miercuri, 09 Septembrie 2009
Stire din Diverse : Ce poți face la mare toamna
Pagina a fost generata in 2.0426 secunde