Campanie națională pentru copiii cu dizabilități

197
O campanie națională inițiată de centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilități pune accentul pe ideea că drepturile copiilor cu probleme din țară sunt aceleași cu ale celorlalți. Campania a luat startul pe 11 martie și va milita pentru acești copii sub sloganul "O singură Voce pentru Dizabilități". 

Scopul campaniei este să schimbe cadrul legal privind drepturile copiilor cu dizabilități din România și să atragă atenția asupra abuzurilor și discriminării acestor copii. 

În Constanța, Asociația Down Est din România, în calitate de membru Coordonator Regional în cadrul Coaliției OSVD, organizează evenimente la Centrul de Zi din Aleea Fragilor nr.1, și un Flash Mob în zona City Park Mall din Constanța, începând cu ora 15.00, pe data de 21 martie. Campania va fi mediatizată prin bannere, afișe și două spoturi publicitare, dar și în mediul online, pe site-ul www.osvd.ro. 

În 1 din 45 de familii din România există un copil cu dizabilități, iar șansele lor de normalitate în actualul context legal sunt aproape nule. Copiii cu dizabilități nu beneficiază de servicii medicale corespunzătoare, de terapii specializate și nu sunt acceptați în școli și grădinițe. Nu există curricula adaptată, școli accesibilizate, profesori pregătiți, iar abuzurile și discriminările sunt un fapt cotidian. 

Cifrele oficiale ne spun că în România trăiesc aproximativ 700.000 persoane cu dizabilități, dintre care 90.000 sunt copii. Deși este o cifră uriașă raportată la populația României, ea nu reflectă realitatea profundă, deoarece aceste cifre reprezintă doar numărul persoanelor înregistrate cu certificate de handicap. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 13 Martie 2013
Stire din Sănătate : Cardiacii constănțeni…în pericol!
Pagina a fost generata in 3.0704 secunde