Campanii de informare de Ziua mondială SIDA

177
Campanii de informare de Ziua mondială SIDA - spitaluldeboliinfectioase1-1354021303.jpg
Ziua Mondială a SIDA, care este marcată pe 1 decembrie, este prilejul cu care Uniunea Națională a Organizațiilor Persoanelor afectate de HIV- SIDA a demarat o campanie de informare a populației cu privire la prevenirea răspândirii virusului. Și la Constanța va avea loc o manifestare de acest gen, ocazie cu care mai mulți specialiști vor explica importanța prevenirii acestei boli.


 "Este bine ca populația să conștientizeze că SIDA poate fi prevenită prin controlul comportamentului sexual, care este primul factor de răspândire, este important controlul mamelor care sunt purtătoare și care trebuie să urmeze tratamentul, dar și ca pacienții să urmeze recomandările medicilor specialiști și să respecte regulile și schema de tratament", a explicat prof. univ.dr Sorin Rugină, coordonator al Centrului Regional de supraveghere și monitorizare a infecției HIV-SIDA Constanța.


"În prezent, la Constanța sunt o mie de persoane în evidența centrului de supraveghere și opt sute de persoane sub tratament, fapt care ne situează ca al doilea centru după București", a completat medicul. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.412 secunde