Cancerul de piele poate fi moștenit

212
În situația gemenilor identici, dacă unul dintre frați a fost deja diagnosticat cu cancer, cresc și șansele celuilalt de a se îmbolnăvi, potrivit unui studiu. De asemenea, în cazul în care unul dintre părinți sau o altă rudă suferă de această boală, crește riscul ca și alți membri ai familiei să dezvolte această suferință, arată un alt studiu.
Echipa de cercetători de la Universitatea Queensland din Brisbane a studiat cazurile a 125 de perechi de gemeni. Patru din 27 de perechi de gemeni identici au fost diagnosticați cu cancer de piele, în timp ce trei din 98 de perechi de gemeni bivitelini (neidentici) s-au îmbolnăvit cu acest tip de cancer.
În alt doilea studiu, doctorul Shehnaz K. Hussain de la Universitatea din California, Los Angeles, împreună cu colegii lui, au cercetat cum se transmite boala de la un membru de familie la altul. Aceștia au demonstrat că persoanele care au rude diagnosticate cu cancer, vor dezvolta o formă de cancer, potrivit Jurnalului de Investigații Dermatologice.
Hussain și colegii săi au ajuns la concluzia că istoricul medical al unei familii poate fi folosit pentru a estima riscul apariției cancerului la unul dintre membri. Mai mult, studiile genetice ar putea deveni piste foarte utile pentru a interveni în zonele corpului unde boala s-ar putea instala.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7818 secunde