Sfaturi pentru protejarea de infecții respiratorii

420
Numărul infecțiilor respiratorii a început să crească, odată cu răcirea temperaturilor. Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) Constanța se pregătesc de campania de vaccinare pentru gripa de sezon, care va demara după 15 octombrie. "Facem precizarea că vaccinarea este împotriva gripei, nu și împotriva infecțiilor respiratorii", a afirmat dr. Mihaela Dinisov, director adjunct DSP Constanța, adăugând că sunt așteptate cele 157.000 de doze cerute ministerului.
Pentru a-și proteja sănătatea, medicii recomandă populației să evite contactul cu persoanele bolnave și să se ferească de aglomerații. De asemenea, se impune consumul de fructe și legume bogate în vitamina C, pentru creșterea imunității organismului, evitarea alcoolului în favoarea lichidelor calde.
Specialiștii atrag atenția că cei mai sensibili la infecții respiratorii sunt copiii, vârstnicii și persoanele care suferă de afecțiuni cronice, precum boli cardiovasculare, diabet, tulburări ale circulației periferice. De aceea, în această perioadă, trebuie urmat cu strictețe tratamentul indicat de medic.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6407 secunde