Cancerul de sân, cea mai răspândită formă de cancer

312
Cancerul de sân, cea mai răspândită formă de cancer - mamograf-1349985486.jpg
Lupta împotriva cancerului nu este nici pe departe la final, însă fiecare pas pe care medici și pacienți îl fac deopotrivă în depistarea precoce a acestei boli este extrem de important.


Federația Asociațiilor bolnavilor de Cancer și Liga română de Cancer au inițiat campania "Nu am făcut destul!", ce are ca scop informarea populației feminine asupra testărilor pentru depistarea bolii, informează Agerpres. Peste șapte mii de îmbolnăviri de cancer de sân sunt înregistrate anual în România și peste trei mii de decese, această formă de cancer fiind una dintre cele mai răspândite. 
Medicii atestă două tipuri de cancer de sân: cancer de sân HER2 pozitiv și cancer de sân HER2 negativ. Diferența dintre cele două tipuri constă în faptul că primul tip cere îngrijire medicală imediată, afectează cel puțin 30% din femei și are un risc mai mare de recădere. 
Dr. Cătălin Costovici, de la Centrul Medical de Diagnostic Tratament Ambulatoriu și Medicină Preventivă al Academiei Române, a declarat că este foarte important ca pacientele să cunoască tipul de cancer de sân de care suferă, pentru a primi îngrijire imediată. Campania se desfășoară pe toată durata lunii octombrie și conține mesaje transmise prin reclame postate în București, cât și pe site-ul www.invingecancerul.ro.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 08 Octombrie 2012
Stire din Sănătate : Cum prevenim apariția cancerului
Vineri, 28 Ianuarie 2011
Stire din Sănătate : Un nodul la sân nu înseamnă cancer!
Sâmbătă, 22 Octombrie 2011
Stire din Social : Bolnavele de cancer  de sân, umilite de stat
Pagina a fost generata in 1.0023 secunde