Terapia angiogenică, promovată de Ziua Mondială a Vederii

448
Terapia angiogenică, promovată de Ziua Mondială a Vederii - terapia-1349985350.jpg
Ziua Internațională a Vederii, sărbătorită în fiecare an pe 11 octombrie, a adus anul acesta în prim plan o terapie care poate avea efecte în procesul de deteriorare a retinei odată cu înaintarea în vârstă, informează Agerpres.


Terapia angiogenică are ca scop interceptarea și stoparea creșterii vaselor de sânge pentru a menține starea de sănătate. Prin tratament, se poate obține o recuperare parțială a vederii, fapt care vine ca o ultimă speranță pentru bolnavi. Practic, metoda este una invazivă, care constă în injecții făcute în ochi. Pentru că procedura este dureroasă, specialiștii speră ca, în viitor, să poată aplica tratamentul sub forma unor picături de ochi. 
Neovascularizarea, cum se mai numește acest proces, poate afecta grav starea de sănătate, iar în cazul pacienților care au probleme de vedere, poate produce orbirea. 
Dr. Bram Rutgers van der Loeff, președintele Asociației privind deteriorarea retinei din Olanda, a subliniat că "prevenția este importantă și chiar dacă persoanele de vârsta a treia nu au probleme de vedere, trebuie să meargă la un consult periodic la oftalmolog. Conștientizarea problemelor de vedere este foarte importantă, deoarece așa devine mai ușoară diagnosticarea", a punctat specialistul.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 12 Octombrie 2012
Stire din Sănătate : Hepatita C face tot mai multe victime
Pagina a fost generata in 1.7093 secunde