Cancerul de sân este fatal la bărbați

574
Bărbații diagnosticați cu cancer mamar reprezintă doar 1% din totalul persoanelor suferinde de această afecțiune. Cu toate acestea, ei au mai multe șanse de deces, boala fiind mult mai agresivă dacă apare în țesutul lor mamar, susține o echipă de cercetători de la Universitatea Națională din Singapore,

Oamenii de știință au analizat fișele medicale a 460.000 de femei și 2.700 de bărbați, toți diagnosticați cu această boală. Analiza a arătat că depistarea cancerului de sân la bărbați a avut loc, în majoritatea stadiilor, în stadii avansate, ceea ce a dus la o rată scăzută de supraviețuire.

Studiul a mai arătat că reprezentanții sexului tare au fost mai puțin supuși la operații de extirpare și la radioterapie față de femei, dar au primit tratament egal în ceea ce privește chimioterapia și hormonoterapia.

Printre factorii care favorizează dezvol-tarea celulelor canceroase în țesutul mamar al bărbaților se numără expunerea la radiații și afecțiunile care duc la creșterea nivelului de estrogen, precum ciroza hepatică și sindromul genetic Klinefelter. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 22 Octombrie 2011
Stire din Social : Bolnavele de cancer  de sân, umilite de stat
Miercuri, 12 Octombrie 2011
Stire din Fun : Despre bărbați
Miercuri, 28 Septembrie 2011
Stire din Fun : Când te pui cu... bărbații!
Miercuri, 06 Iulie 2011
Stire din Fun : Bărbați  sub  papuc…
Pagina a fost generata in 0.5906 secunde