Femeile se îndrăgostesc de bărbații cu voci grave

301
Femeile se îndrăgostesc de bărbații cu voci grave - love-1316456559.jpg
Femeile preferă bărbații cu voci grave deoarece îi rețin cu mai multă ușurință pe aceștia, este concluzia unui studiu efectuat de cercetătorii de la Universitate Aberdeen, din Scoția, potrivit site-ului MaxiSciences.

Se pare că femeile preferă vocile grave, adânci, cu inflexiuni baritonale și nu pun prea mare preț pe vocile masculine subțirele, acute. Potrivit cercetătorilor, memoria femeilor este influențată de tipul vocii masculine pe care o aud chiar în alegerea partenerului de viață, potrivit agerpres.ro.

Cercetătorii britanici au efectuat două serii de teste pe un număr de o sută de femei. Experimentul a constat în prezentarea unor imagini de obiecte al căror nume a fost simultan pronunțat de o voce electronică care imita tonalități masculine sau feminine și apoi de voci reale de bărbați sau de femei. Rezultatul a fost că, în ambele cazuri, femeile preferă vocile masculine grave și își amintesc de obiecte cu mai multă precizie când sunt prezentate de posesorii unor astfel de voci. 'Cercetările noastre arată că memoria femeilor este mai bună atunci când obiectele sunt prezentate de bărbați cu voci grave', afirmă conducătorul echipei de cercetători, David Smith.

Potrivit cercetătorilor, această sensibilitate a femeilor este rezultatul evoluției, care a modelat capacitatea lor de a-și aminti informații asociate bărbaților întâlniți, de a-i compara și a le evalua comportamentul în contexte relaționale diferite, iar vocea contează foarte mult.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 09 Septembrie 2011
Stire din Fun : Câți ani îmi dați?
Miercuri, 07 Septembrie 2011
Stire din Fun : Femeile  în croazieră…
Pagina a fost generata in 0.9459 secunde