Cancerul oral este mai des întâlnit la bărbaţi, decât la femei

120
Cancerul oral este mai des întâlnit la bărbaţi, decât la femei - cancer-1622980071.jpg

Articole de la același autor

Din păcate, multe persoane sunt diagnosticate în ziua de azi cu cancer oral, care se poate dezvolta în orice zonă a cavităţii orale. În general, acesta apare la nivelul limbii şi a buzelor, însă se poate dezvolta şi în interiorul gurii, pe partea posterioară a faringelui, la nivelul amigdalelor sau al glandelor salivare. Dr. Ion Melnic afirmă că acest tip de cancer este mai des întâlnit la bărbaţi, iar probabilitatea ca această afecţiune să se dezvolte creşte după vârsta de 40 de ani.

De cele mai multe ori, cancerul bucal este însoţit de dificultate la înghiţire. Un factor de risc deloc de neglijat în apariţia cancerului oral îl reprezintă fumatul excesiv în combinaţie cu băuturile alcoolice.

Factorii de risc care pot creşte şansele unei persoane de a dezvolta cancer oral sunt, cum spuneam, consumul excesiv de tutun şi de alcool, soarele (în special cancerul de buze poate fi cauzat de expunerea la soare) şi istoricul medical în care sunt prezente cancerul de gât şi de cap.

Semnele timpurii ale cancerului oral nu sunt uşor de observat, tocmai de aceea este foarte important să mergeţi atât la medicul dentist, cât şi la doctorul de familie pentru controale de rutină. Principalele simptome ale cancerului oral sunt: sângerări la nivelul cavităţii bucale, dificultate sau dureri la înghiţirea şi mestecarea alimentelor, pete roşiatice intense, pete albe sau pete mixte, de culoare albă şi roşie pe gingii, limbă sau mucoasa bucală, leziuni la nivelul buzelor, gingiilor sau în interiorul gurii care sângerează şi nu se vindecă. În plus, pacienţii prezintă scăderea sensibilităţii sau senzaţia de amorţeală la nivelul cavităţii bucale, sângerare la nivelul cavităţii bucale, disconfort în purtarea protezelor dentare şi nu numai. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5921 secunde