Sfatul medicului - Circulaţia proastă a sângelui poate semnala anumite probleme de sănătate

703
Sfatul medicului - Circulaţia proastă a sângelui poate semnala anumite probleme de sănătate - circulatie-1622980127.jpg

Articole de la același autor

Sunt persoane care au probleme de circulaţie a sângelui. Specialiştii spun că circulaţia deficitară a sângelui nu este o afecţiune propriu-zisă, ci mai degrabă un simptom care poate semnala anumite probleme de sănătate. Adesea, aceasta este asociată cu un stil de viaţă sedentar şi nesănătos, însă poate fi cauzată şi de afecţiuni mai grave, precum cheagurile de sânge.

Mai mult decât atât, circulaţia deficitară este o manifestare cu care se confruntă multă lume. Deşi aceasta nu indică mereu probleme grave de sănătate şi poate fi asociată cu lipsa de mişcare, este indicat să cereţi sfatul unui medic, dacă observaţi simptome specifice. Astfel, medicul poate determina care este cauza şi, în funcţie de severitate, va stabili un tratament corespunzător.

Totodată, circulaţia proastă a sângelui poate da unele simptome specifice, cărora li se adaugă manifestările bolilor de bază. Astfel, printre cele mai frecvente simptome ale circulaţiei deficitare se numără următoarele manifestări, potrivit csid.ro: amorţeală, furnicături, durere pulsantă sau înţepături la nivelul membrelor, crampe musculare, mâini şi picioare reci, umflate, cu senzaţie de greutate şi culoare neobişnuită, piele foarte uscată, unghii fragile, care cresc cu dificultate, absenţa părului de pe picioare. La acestea se adaugă vindecarea lentă a rănilor, zgârieturilor, disfuncţiile erectile, boala arterială periferică etc.

Cert este că această afecţiune determină îngustarea vaselor de sânge şi este adesea asociată cu ateroscleroza, care predispune la rigidizarea arterelor. În consecinţă, circulaţia sângelui este deficitară, cu precădere la nivelul picioarelor, cauzând durere, amorţeală şi furnicături.

În acelaşi timp, cheagurile de sânge se dezvoltă adesea în braţe sau picioare şi pot duce la probleme grave de circulaţie a sângelui.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5004 secunde