Când apare riscul de peritonită

287
1
Când apare  riscul de peritonită - candapareriscul-1432828916.jpg

Articole de la același autor

Dureri abdominale, stare de leșin, febră, frisoane și diaree - sunt doar câteva dintre simptomele care pot apărea în cazul apendicitei. În privința durerii, trebuie menționat faptul că, la debutul bolii, aceasta este localizată în regiunea periombilicală și epigastrică.

Această afecțiune poate apărea la orice vârstă, dar este, în mod particular, mai frecventă la adolescent și la adultul tânăr. Poate avea o evoluție rapidă, fapt pentru care medicii recomandă consultul medical în urgență.

"În primul rând, pacientul trebuie să țină cont de simptome: durere difuză abdominală care în 1-2 zile se concentrează în fosa iliacă dreaptă, durere pe piciorul drept, transpirații, frisoane, diaree sau întărirea abdomenului. În acest caz, dacă durerea este violentă și pacientul simte că starea sa se alterează rapid, trebuie să ajungă în urgență.

Diagnosticul o dată stabilit, operația este necesară, deoarece boala se poate complica, făcând ca pacientul să ajungă chiar la peritonită prin inflamarea țesutului care acoperă organele localizate în abdomen.

Dacă simptomele nu sunt atât de puternice și durerea este de intensitate mică, pacientul poate merge la medicul de familie, care dacă suspicionează o apendicită, va trimite mai departe bolnavul către spital.

Cea mai periculoasă complicație este peritonita. Ea apare în urma ruperii apendicelui inflamat și împrăștierii puroiului în cavitatea abdominală", a declarat dr. Dan Pletea, medic medicină de urgență în cadrul Spitalului Medgidia.

Comentează știrea

catalin
29 mai 2015

Angajare imediata !!!!! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Se lucreaza part-time sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Valabil in toate orasele !!! Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul "detalii" la adresa de email [email protected]

Articole pe aceeași temă

Joi, 16 Aprilie 2015
Stire din Sănătate : Cum tratăm apendicita
Sâmbătă, 25 Ianuarie 2014
Stire din Cetățenești : De ce este periculoasă peritonita
Pagina a fost generata in 0.6525 secunde