Când ați gătit ultima oară? Obișnuiți copiii cu mesele în familie

125
Când ați gătit ultima oară? Obișnuiți copiii  cu mesele în familie - mancaregatita1-1453995748.jpg

Articole de la același autor

Din comoditate sau lipsă de timp, mulți părinți gătesc foarte rar sau chiar deloc pentru copiii lor, astfel încât aceștia consumă gustări și chiar mese principale nesănătoase. Dacă pentru adulți un astfel de stil de viață este dăunător, pentru copii poate avea efecte negative deosebit de grave.

Masa în familie, sănătate curată

În perioada copilăriei și adolescenței, este necesară o alimentație echilibrată și completă care să ofere organismului energia și nutrienții necesari unei dezvoltări armonioase și unui sistem imunitar puternic.

Medicii pediatri atenționează că un stil de viață nesănătos în copilărie duce la obezitate, diabet și chiar boli cardio-vasculare.

Obiceiul de a lua masa în familie nu numai că întărește legătura dintre părinți și copii, însă este benefic și pentru sănătatea celor mici.

"În loc să-i ducă pe copii la fast-food, părinții ar trebui să pregătească o masă în familie, cu mâncare gătită, și să facă un obicei din asta", recomandă dr. Cristina Mihai, medic primar pediatrie. De asemenea, luarea mesei în familie îi ajută pe cei mici să mănânce în tihnă, fără grabă, porții de mâncare în cantități controlate.

Capcanele mâncării gătite

Totuși, mâncarea gătită poate să fie la rândul ei nesănătoasă. Evitați prăjelile și mâncărurile prea grase, cartofii și pâinea în exces. Nici sandvișurile nu sunt o alternativă sănătoasă la alimentele de tip fast-food dacă sunt preparate cu mezeluri din comerț, cu brânză topită sau margarină.

Încercați să faceți combinații de carne la grătar, legume cât mai colorate și sosuri de iaurt, în locul celor cu maioneză. Înlocuiți pâinea și pastele din făină albă rafinată cu varianta lor din făină integrală de grâu, pentru a beneficia de mai mulți nutrienți și fibre. Gătiți împreună cu cei mici pentru a-i obișnui cu ingredientele sănătoase.

Stilul de viață sănătos se învață din copilărie, așa că dedicați puțin timp gătitului pentru a oferi copiilor o alimentație corectă timpurie. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.401 secunde