Când este indicată electroterapia

606
Când este indicată electroterapia - electroterapie-1353602581.jpg

Articole de la același autor

Stimularea electrică de mică, medie sau mare intensitate este o formă de terapie care ajută organismul să se vindece, după ce a fost vătămat și ca un pas important în recuperarea medicală în diverse afecțiuni ale coloanei vertebrale, ligamentelor sau tendoanelor. Pulsațiile electrice care se utilizează în electroterapie acționează la nivelul terminațiilor nervoase pentru a le stimula. 


Electroterapia este un cumul de proceduri medicale care permite corectarea afecțiunilor apărute încă din copilărie, pentru a se evita mai târziu complicațiile și intervențiile chirurgicale. Adică în cazul scoliozelor, lordozelor sau oricărei afecțiuni care deformează oasele copiilor, electroterapia scutește bolnavul de suferința la care ar fi supus în urma unor intervenții medicale mult mai drastice și mai solicitante. 

"Acest tip de terapie poate să intervină definitoriu în cazurile de afecțiuni care, neglijate, ar necesita intervenții chirurgicale și care ar avea nevoie de ani de recuperare. Și pentru că boala fizică lasă și urme psihologice asupra pacientului, este bine să se intervină cât mai rapid. În plus, acest tip de terapie aduce ameliorări majore în afecțiunile dege-nerative, astfel că se modifică și calitatea vieții bolnavilor", a expli-cat Livia Urzică, balneokinetoterapeut al Centrului de fizioterapie Fizio-Livs din Constanța.

O ședință de electroterapie durează o oră și se poate realiza în orice perioadă a anului, în cure de 10-12 zile. Pacientul va fi monitorizat de la începutul terapiei, iar la finalul acesteia poate primi recomandările adecvate bolii pe care o manifestă. Acestea presupun mai ales evitarea expunerii prelungite la frig, repaosul, dar și evitarea efortului susținut.

Stimularea galvanică tratează leziunile

Acest tip de terapie face parte tot din electroterapie și tratează leziunile acute. În acest caz, durerea este ameliorată prin aplicarea directă a curenților electrici pe zona afectată, pentru a se opri inflamația.

"Terapia galvanică presupune stimularea delicată a țesuturilor și celulelor pielii prin care substanțele de tratament să intre în organism. Printre afecțiunile care răspund cel mai bine în urma acestui tratament se numără nevralgiile, artrozele, parezele și periartritele", a completat kinetoterapeutul Livia Urzică.

Acest tip de terapie se poate aplica în funcție de gravitatea bolii astfel: galvanizare simplă, baie galvanică parțială sau completă și ionoforeză. Efectele terapeutice ale curentului galvanic sunt resimțite după primele ședințe de terapie și au un puternic efect analgezic, excitant, stimulant și vasodilatator. Din acest motiv, specialistul nu recomandă terapia celor care suferă de boli cardiovasculare, hipertensivilor, bolnavilor de cancer sau alte boli organice grave. Mai mult decât atât, fiecare pacient se prezintă la specialist după ce a trecut printr-o serie de analize de sânge și investigații care să releve că nu suferă de una dintre afecțiunile amintite. După stabilirea diagnosticului, fiecare pacient are întocmită o fișă individuală de tratament care va conține atât informații despre terapia pe care trebuie să o urmeze, cât și despre durata acesteia și numărul de ședințe. O ședință de galvanizare durează până la 20 de minute și nu se recomandă mai mult de două ședințe pe săptămână. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5477 secunde